Din cauza vremii păcătoase, orădenii nu s-au înghesuit să meargă la ceremonia de aprindere a luminilor de sărbătoare, care a avut loc marţi de la ora 17.15.

Aşadar, în prezenţa primarului Ilie Bolojan, preşedintelui Clubului Sportiv Municipal, Florin Birta, a câtorva reprezentanţi ai Luxten, firma care a oferit şi anul acesta luminile gratuit, şi câţiva jurnalişti, micuţul Şerban, băiatul Arinei Moş, consiliera primarului, şi o fetiţă venită cu mama sa la ceremonie au apăsat pe butonul care a declanşat aprinderea tuturor luminiţelor, ghirlandelor şi figurinelor colorate ce acoperă Parcul 1 Decembrie.

Faţă de anul trecut, firma Luxten a montat în plus câteva figurine originale în Parcul 1 Decembrie. În fântâna arteziană au fost puse ornamente albastre şi verzi care imită apa, iar în partea centrală a parcului, brăduleţi coloraţi făcuţi din beculeţe.

În plus, şi modelul ornamentelor dispuse pe Casa de Cultură a Sindicatelor este unul nou. "Consider că parcul este mai frumos ca anul trecut. Elementele din fântâni sunt deosebite, fiind create de Luxten, şi credem că sunt unice în ţară", a spus Titus Rus, directorul centrului zonal Luxten.

Primarul Ilie Bolojan a subliniat faptul că pe toată perioada în care ornamentele luminoase vor rămâne aprinse, Poliţia Comunitară şi reprezentanţii Poliţiei Române vor patrula pentru a se asigura că acestea nu sunt furate. "Vor fi patrule mixte prin parc deoarece deja ne-au descompletat nişte ghirlande", a declarat edilul.

Pe lângă luminile din parc, în oraş au fost aprinse deja şi luminile în Piaţa Unirii, Piaţa Ferdinand şi pe strada Republicii pietonal.