V-aţi gândit vreodată că aţi putea să vă vindecaţi o boală într-o cabină în care sunteţi învăluit cu aer rece, care ajunge la -180 grade Celsius?

La CrioZone, prima saună din Bihor ce foloseşte puterea frigului, oricine poate să simtă pe propria-i piele cât de folositoare este această puternică metodă. Aerocrioterapia constă în răcirea simultană a întregii suprafeţe a corpului uman în mediu gazos, la o temperatură foarte scăzută. În Slovacia şi Polonia, numeroase spitale publice au fost dotate cu saune reci, iar rezultatele sunt elocvente pentru eficienţa lor: numărul zilelor de spitalizare ale pacienţilor s-au înjumătăţit!

Frig suportabil

Concret, pacientul intră până la umeri într-o saună verticală, unde, la o primă şedinţă, este expus timp de 100 secunde la o temperatură ce atinge -180 grade, graţie azotului lichid. „Fumul” alb, în realitate doar aer foarte rece, va coborî temperatura pielii de la 34 grade, cât este în mod obişnuit, la 8-12 grade. Corpul va simţi această diferenţă şi va reacţiona, drept urmare metabolismul se va accelera. Rezultatul? Se accelerează şi vindecarea unor afecţiuni şi se ard chiar şi 3.000 calorii! Senzaţia resimţită de pacient este una de frig, dar unul suportabil.

Aerocrioterapia e recomandată în tratarea aproape oricărei boli, de la afecţiuni reumatologice, ortopedice sau dermatologice la cele din spectrul hepatologiei, neurologiei, ginecologiei, endrocrinologiei ori cardiologiei.

Nu doar tratare, ci şi prevenţie

Aerocrioterapia este utilă, însă, şi persoanelor sănătoase care îşi doresc o revigorare a organismului sau să prevină gripa şi infecţiile respiratorii. De altfel, printre primii clienţi ai CrioZone se numără baschetbaliştii clubului CSM U Oradea, care merg săptămânal la şedinţele „înfrigurate”, pentru a se reface mai rapid între meciuri. Pivotul CSM, canadianul Sean Denison (foto), a şi mărturisit BIHOREANULUI că, în cabina de la CrioZone, se simte ca acasă: înfrigurat, dar revigorat!

Recomandarea specialiştilor este ca, pentru a sesiza o îmbunătăţire, pacientul să facă minim o sesiune de 10 şedinţe de aerocrioterapie. Costurile sunt cele mai mici din România: 500 lei abonamentul pentru 10 şedinţe. Cei interesaţi sunt aşteptaţi de luni până sâmbătă, între orele 10-18, la CrioZone Oradea, pe strada Horea nr. 31 (lângă magazinul BB Up).

(advertorial)