Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Lucian Ovidiu Heiuş, a anunţat duminică printr-un mesaj transmis Agerpres şi preluat de presa naţională că "în următoarele zile vom începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune".

Se lasă rău!

Lucian Ovidiu Heiuş a anunţat "acţiuni ferme şi decisive" pentru eradicarea evaziunii fiscale.

"Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum şi parte din misiunea mea personală la conducerea acestei instituţii. Acţiuni ferme şi decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei pentru a asigura resursele necesare îmbunătăţirii nivelului de trai al populaţiei", a transmis preşedintele ANAF.

Potrivit acestuia conformarea fiscală este un act de responsabilitate socială pentru că din fondurile colectate se susţin sectoare "sensibile" precum educaţia, infrastructura şi sănătatea.

"Trebuie să fim cu toţii conştienţi şi responsabili şi să înţelegem că un grad de colectare cât mai mare se traduce într-un buget naţional sănătos, care poate acoperi cu uşurinţă nevoile de funcţionare ale statului, mai ales în sectoare sensibile, ca educaţia, sănătatea sau infrastructura", a declarant Heiuş.

"Nu voi tolera niciun abuz!"

În ciuda anunţului privind pregătirea unor controale de amploare în scopul creşterii veniturilor la buget preşedintele ANAF a susţinut că va sancționa orice derapaj al subalternilor.

"Vă promit că nu voi tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control! Nu voi accepta ca imaginea acestei instituţii să fie murdărită de o mână de oameni care şi-au pierdut reperele morale", a transmis Lucian Ovidiu Heiuş.

Preşedintele ANAF a pus începând de duminică la dispoziţia contribuabililor numărul de telefon 0723.568.179, conectat la cabinetul său.

Acesta a promis că se va ocupa personal de "verificarea şi soluţionarea cu fermitate  a celor semnalate".

Misiune principală: creşterea încasărilor...

Lucian Ovidiu Heiuş a fost numit de premierul Nicolae Ciucă în funcţia de preşedinte al ANAF pe data de 5 mai cu ordine clare de a creşte încasările la buget.

"Am cerut noului preşedinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creşterea nivelului de colectare pentru a asigura finanţarea măsurilor economice şi sociale pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm. Creşterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparative cu aceeaşi perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susţinut", a declarant la acea data premierul.

Potrivit Digi 24 de-a lungul timpului Heiuş deţinut funcţia de director executiv (2005-2009), trezorier şef (2009), director executiv (2009-2012), consilier superior (2012) în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Hunedoara. 

În perioara 2012 – 2013 acesta a fost director general al Uzinei Mecanice Orăştie, unitate care aparţine de Romarm.

Heiuş a fost deputat PNL în perioada 2016 – 2020.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!