Cine a crezut că iarna a plecat din România va fi decepționat. Meteorologii au emis sâmbătă mai multe coduri galbene, în special pentru ninsori.

Până luni, jumătate din țară va fi acoperită de zăpadă, iar Crișana se numără printre regiunile unde se va depune un strat de nea cu grosimi în general între 10 și 20 cm.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, sâmbătă și duminică, în timpul zilei, în Crișana vor fi cu precădere ploi și precipitații mixte, dar zona montană este vizată de un cod galben de ninsori însemnate cantitativ. Între 25 februarie, ora 23, și 26 februarie, ora 18, la munte va ninge puternic, iar vântul va sufla cu putere, în rafale de peste 90-100 km/h și va viscoli.

De duminică (26 februarie), ora 18, până luni (27 februarie), ora 15, Bihorul va fi sub cod galben de zăpadă. De altfel, jumătate din județele țării vor fi în aceeași situație, spun meteorologii.

„În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm”, a transmis ANM.

Avertizările ANM vor fi actualizate, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Pe râurile principale din Bihor, inclusiv Crișul Repede, este în vigoare și un cod galben de inundații.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!