De la implementarea sistemului de colectare selectivă la casele din municipiu, RER Ecologic Service a pus la punct şi un program fix de ridicare a acestor deşeuri. De la fiecare orădean, sacii cu deşeuri reciclabile - PET-uri, hârtii, cartoane sau doze de aluminiu - se ridică o dată la două săptămâni.

Astfel, în zilele de vineri, colectarea se face în jumătatea de oraş de pe malul stâng al Crişului Repede, mai precis de la orădenii care locuiesc la case şi care au colectarea deşeurilor menajere în zilele de joi.

Cum colectarea se face bilunar, într-o vineri se strâng deşeurile reciclabile de la orădenii care locuiesc în zona delimitată de malul Crişului Repede şi străzile Seleuşului, Războieni, Cantemir, Sucevei, Octavian Goga, Calea Sântandreiului, Calea Aradului, Densuşianu, Aviatorilor, Oneştilor. Calendaristic, acestor orădeni li se vor goli sacii galbeni în următoarea perioadă în zilele de 22 iulie, 5 şi 19 august.

În celelalte zile de vineri, RER Ecologic Service va goli sacii orădenilor care locuiesc la sud, respectiv la est de aceste străzi, până în capătul oraşului. Calendaristic, în următoarea perioadă sacii galbeni ai acestor orădeni vor fi goliţi în 29 iulie, 12 şi 26 august.

Programul exact de colectare pentru următoarele trei luni, pentru fiecare stradă în parte, se găseşte publicat atât pe site-ul RER Ecologic Service, www.reroradea.ro, cât şi pe cel al Primăriei, www.oradea.ro.