Două echipaje ale Poliţiei Rutiere, cu şase agenţi, au avut de lucru în cel mai aglomerat moment al săptămânii, vineri, în jurul orei 16.00, când pe Bulevardul Ştefan cel Mare, la circa 30 de metri de intersecţia cu strada Transilvaniei, s-a înregistrat un accident cum rar se vede.

Potrivit martorilor oculari şi poliţiştilor, chiar şi modul în care s-a produs accidentul este puţin obişnuit: o autocisternă, care venea dinspre şoseaua de centură şi se îndrepta spre Gară, a pornit de la semnaforul aflat în intersecţie, dar - din neatenţie - şoferul acesteia nu a observat că în faţa sa se afla un Tico şi, în faţa acestuia, un Ford Escort, care aşteptau degajarea benzii de circulaţie.

"Autocisterna a lovit Tico-ul şi l-a băgat sub Ford, care pur şi simplu s-a ridicat deasupra părţii din faţă a Tico-ului. Din cauza forţei de coliziune, şi Fordul a intrat într-o altă maşină aflată în coloană, în faţa sa", a relatat unul dintre martorii oculari.

Din fericire, accidentul este considerat totuşi doar o tamponare, deoarece nu s-a înregistrat nicio victimă. Iar asta pentru că, în ciuda superstiţiilor legate de "vineri, 13", atât şoferul şi pasagerul din faţă al Tico-ului, cât şi cel al Fordului, nu au suferit nicio rană.

Evenimentul a dus, însă, la gâtuirea circulaţiei, care s-a efectuat cu dificultate, chiar dacă agenţii Poliţiei Rutiere au încercat să dirijeze traficul.

După circa o jumătate de oră, la faţa locului au sosit şi două trailere pentru remorcarea autoturismelor, Fordul fiind ridicat rapid, în mai puţin de un minut.

Cu Tico-ul, însă, a fost mult mai greu. Deoarece i s-au spart conductele de benzină şi a fost necesar, întâi, ca petele de combustibil de pe carosabil să fie neutralizate cu spumă specială, la faţa locului a ajuns şi un echipaj al pompierilor, numai că autospeciala avea pompa defectă, astfel încât a fost necesară apelarea unui al doilea echipaj, care s-a strecurat cu greutate pentru a ajunge la locul intervenţiei.

În cele din urmă, totul s-a încheiat cu bine, şi nici măcar şoferii care au fost încurcaţi de accident nu s-au enervat foarte tare. Doar nu în fiecare zi puteau vedea ca vineri, 13, trei oameni să scape teferi dintr-un accident soldat cu două maşini aproape complet distruse...