La sfârşitul acestei săptămâni, firma Top Press, deţinută de Mihai Dacin şi Sorin Gligor, organizează cea de-a treia ediţie a Top Fest - Festivalul Berii. În acest an, Primăria a decis să se alăture evenimentului privat în calitate de co-organizator, asigurând gratuit locaţia - Parcul 1 Decembrie - şi plata cheltuielilor cu utilităţile în limita a 1.000 de euro.

"Tot ceea ce organizăm este în interesul orădenilor, nu pentru a da satisfacţie uneia sau alteia din firmele private. De curând bugetul de evenimente a fost rectificat negativ şi suntem nevoiţi să ne descurcăm. Astfel de colaborări cu companii care organizează evenimente, precum cea de la Festivalul Berii ori cea de la Music Mix Evo, vor mai fi", a declarat viceprimarul Ovidiu Mureşan, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Explicaţiile vin în contextul în care municipalitatea, prin Comisia de Organizare Evenimente, a introdus în calendarul manifestărilor organizate de Primărie şi un Festival al Berii, însă până la urmă s-a limitat să ajute la organizarea festivalului realizat de Top Press.

Prezent la conferinţa de presă, Mihai Dacin a prezentat programul evenimentelor. Festivalul Berii va începe vineri, 2 august, de la ora 18, cu o serie de concursuri specifice unor astfel de manifestări, urmate de recitalul Ansamblului Lioara, programul folcloric oferit de Mitică Negrean, Geta Negrean şi Otilia Haragoş şi, de la ora 21.30, un concert al lui Tinu Vereşezan.

Sâmbătă, 3 august, de la ora 17, va reîncepe programul de concursuri cu premii, urmat, de la ora 18, de recitalul dat de Alex Velea, respectiv, de la ora 19, de DJ Chrom. De la ora 20.30, pe scena care va fi amplasată cu spatele la fântânile arteziene va urca Natalia Selegean, finalista X Factor România, iar de la ora 21.30 formaţia Desperado.

Duminică, în ultima zi a festivalului, orădenii vor putea vedea trupa de dans Let's Dance, de la ora 18.45, urmată de recitalul Ancăi Căuş, supranumită Shakira de România, de la ora 19, respectiv de cel dat de Puya, de la ora 19.45. Tot duminică seară, organizatorii îi vor aduce în faţa spectatorilor, de la 20.30, pe rockerii italieni din formaţia Fracassoni. "Sunt nişte tineri simpatici care cântă coveruri rock", a explicat Dacin. Ultimul moment artistic al serii este concertul Compact, care va începe de la ora 21.30.

Festivalul Berii Top Press este organizat în parteneriat cu Heineken România, aşadar la eveniment se va vinde doar bere produsă ori distribuită de acest grup. În Parcul 1 Decembrie vor fi amplasate mai mult terase ale unor unităţi de alimentaţie publică unde se vor putea servi mici, frigărui şi alte alimente specifice unor astfel de manifestări.

În conferinţa de presă, Mihai Dacin a precizat că Festivalul Berii Top Press se extinde şi în alte oraşe din judeţ. În 28-30 iunie manifestarea s-a desfăşurat la Marghita, urmând ca între 6 şi 8 septembrie să aibă loc la Beiuş. "În aceste oraşe suntem primiţi cu braţele deschise, nu s-a pus problema niciodată ca noi să plătim ceva primăriilor de acolo", a subliniat Dacin.