Pentru cea de-a şaptea zi a Festivalului de Teatru de la Oradea, organizatorii au programat două reprezentanţii, dintre care una înscrisă în secţiunea concurs de teatru scurt.

Drept urmare, vineri, de la ora 17, orădenii sunt invitaţi să vizioneze spectacolul "39 de trepte" după filmul omonim de John Buchan şi Alfred Hitchcock, regizat de Gabriela Dumitru la Teatrul Mic din Bucureşti. "Protagonistul, Richard Honey este un fugar, urmărit pentru o crimă pe care nu a comis-o, ce devine personajul principal într-o poveste cu spioni, secrete de stat şi un geniu malefic ameninţător", anunţă organizatorii.

Seara teatrală va continua cu o reprezentanţie a teatrului independent Artemotion. "Aplauze pentru Lena" este un text care face parte din dramaturgia românească contemporană, creaţie a regretatului Valentin Nicolau. Pe scenă vor urca actorii orădeni Mirela şi Sebastian Lupu.

"Spectacolul porneşte de la o poveste mai veche, şi anume, acea a femeii, actriţă în cazul acesta, pierdută de către soţul ei la poker. Cel care o câştigă, un milionar aparent superior şi încrezut, devine, pe măsură ce petrec timp împreună, din ce în ce mai interesat de câştigul său la jocul de noroc", anunţă organizatorii. Reprezentaţia va avea loc în Crown Pub, de la ora 21.

Biletele pentru ediţia din acest an a FITO se vând la agenţia Teatrului Regina Maria şi pe biletmaster.ro.