V-ați imaginat vreodată că ați putea înota în ocean, să „plutiți” prin canioane adânci cu parașuta ori să călătoriți în timp, toate acestea aici, acasă, într-un... mall?

Ei bine, se poate! Timp de două săptămâni, ERA Park Oradea găzduiește o expoziție interactivă de realitate virtuală în care curioșii de toate vârstele sunt invitați să exploreze lumi diferite, folosind doar niște ochelari speciali, iar intrarea este liberă pentru toată lumea!

„Multivers - Mixed Reality Interactive Exhibition” se va desfășura din 27 iulie, până pe 8 august, sub cupola centrului comercial din Calea Aradului nr. 62. În total, patru stații de „călătorie”, dintre care trei VR, vor sta la dispoziția curioșilor, cu tematici diferite.

În zona de Step (Virtual Reality), doritorii sunt invitați să se avânte pe treptele unui pod de lemn. Așadar, fii curajos și sari în adâncul canion cu ajutorul unei parașute care îți va atenua zborul până la sol!

Curioșii pot vedea viitorul cu ochii, în Time Machine (Mixed Reality). Intră în lumea fantastică a scriitorului englez H.G. Wells, unde vei fi transportat în universuri multiple, cu ajutorul tehnologiei mixed reality și a Mașinii Timpului din filmul anului 2002.

Cei mai curajoși pot intra și în Citygen (Motion sensor and Body tracking), în care tot ce trebuie să faci este să urci pe un skateboard și să... zbori! Avântă-te într-un peisaj urban inedit, evită obstacolele și strânge cât mai multe puncte folosindu-ți corpul și mâinile.

Dacă ai frică de apă, acum e momentul să pășești în Deepwater (Educational Virtual Experience). Nu e pericol de înec! Înoată în adâncul oceanului, intră în rolul unei țestoase cu ajutorul realității virtuale și ferește-te de plastic și gunoaie ca sa ajungi în siguranță la destinație!

Expoziția se va desfășura zilnic, între orele 12 și 20, iar accesul este gratuit atât pentru copii, cât și pentru adulți!

Te așteptăm cu drag să cutreieri lumi alături de noi!

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!