Accidentul petrecut sâmbătă pe DN 76 la Sudrigiu, în urma căruia cinci persoane, inclusiv o fetiţă de 10 ani, au ajuns la spital, a fost provocat de un bărbat de 39 de ani din Pietroasa.

Aflat la volanul unui autoturism marca Opel, cu numere de Franţa, acesta mergea pe direcţia Beiuş-Ştei, când a virat la stânga brusc, spre o benzinărie, fără să acorde prioritate unei maşini marca Volvo, care venea din sens opus.

Dorind să evite impactul, şoferul acesteia, un tânăr de 25 de ani din Bunteşti, a tras şi el stânga de volan, şi a acroşat o maşină marca Volkswagen Golf, iar apoi a ajuns în şanţ.

Cea de-a treia maşină era condusă de un bărbat de 41 de ani din comuna Lazuri de Beiuş, care era însoţit de soţie şi de fiica lor, în vârstă de 10 ani. Autoturismul a ajuns în afara părţii carosabile, lovindu-se de un stâlp şi o casă.

În urma impactului, cinci persoane au fost rănite, în starea cea mai gravă fiind şoferul autoturismului Volkswagen Golf, care a suferit mai multe leziuni în zona toracelui şi a fost transportat la Spitalul Judeţean din Oradea, cu un elicopter SMURD. Soţia şi fiica lui au ajuns la Spitalul din Beiuş, cu răni mai uşoare.

De asemenea, la spital au ajuns şoferul din Volvo şi o tânără de 25 de ani, pasageră din Opelul care a provocat accidentul.

"Poliţiştii rutieri continuă cercetările, pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care s-a produs accidentul", a declarat comisarul Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Vezi poze de la locul accidentului în articolul: Accident cu trei maşini pe DN 76: Cinci persoane, inclusiv o minoră, au fost rănite (FOTO)