Procurorii DNA ar investiga dacă, în 2008, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu (foto stânga) i-a dat un milion de euro actualului lider ALDE, Călin Popescu Tăriceanu (foto dreapta), în schimbul numirii jurnalistului Liviu Mihaiu (medalion) în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.  

Cel care a făcut denunţul este chiar Sorin Ovidiu Vîntu, şi el pus sub acuzare în acest dosar care vizează şi alte nume mari. SOV a fost dus, joi dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu o autospecială din Spitalul Penitenciar Rahova, unde a fost încarcerat în urmă cu şase zile. Fostul mogul a fost condamnat, din nou, săptămâna trecută, la şase ani şi două luni de închisoare în dosarul Petromservice.

Potrivit evz.ro, banii ar fi fost oferiţi prin intermediul lui Bogdan Olteanu, fost şef al Camerei Deputaţilor. Tăriceanu, pe atunci premier, l-a numit guvernator al Deltei Dunării pe Liviu Mihaiu în 18 septembrie 2008. După doar trei luni, scrie evz.ro, Tăriceanu a părăsit Palatul Victoria, iar Liviu Mihaiu a fost schimbat din funcţie la scurt timp.

Bogdan Olteanu (PNL) era preşedinte al Camerei Deputaţilor în 2008, iar Vîntu încă deţinea Realitatea TV, mai arată sursa citată.

După ce informaţiile au apărut joi în presă, liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, acum preşedinte al Senatului, a spus că ''după ce se va aduna un număr de denunţuri măcar cu două cifre'', va da următorul răspuns pentru toate "înscenările".

"1. Nu comentez zvonuri. 2. Presupunând că într-adevăr numele meu e menţionat într-un fel sau altul în denunţul vreunui arestat, condamnat, anchetat, suspect, inculpat etc, aştept ca, o dată cu apropierea alegerilor, mai mulţi arestaţi, condamnaţi, anchetaţi, suspecţi, inculpaţi etc să facă denunţuri împotriva mea, pentru a obţine promisiunea procurorilor DNA că vor avea parte de un tratament mai indulgent în faţa Legii şi vor rămâne cu banii furaţi, eventual. După ce se va aduna un număr de denunţuri măcar cu două cifre, voi da următorul răspuns pentru toate înscenările: "Oricât aş fi eu de vânat de DNA, ALDE va fi partid parlamentar după alegeri. Băsescu, atunci când era la apogeul puterii sale, a făcut numeroase eforturi de a mă elimina din fruntea Guvernului şi din politică. N-a reuşit, pentru simplul motiv că în toată activitatea mea NU există fapte de corupţie."", se arată într-un comunicat transmis presei.