Performanță notabilă pentru vinurile Dextra, ale cramei cu același nume din Bihor. Recent, acestea au câștigat trei medalii de aur la VINARIUM International Wine Contest, cel mai important concurs internațional de vinuri din Europa de Est.

Evenimentul s-a desfășurat la finalul lunii trecute, sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV) și al Federației Internaționale a Marilor Concursuri de Vinuri (VINOFED), la Ploiești, și a atras 1.502 crame, care au trimis probe din vinuri create în 26 de țări.

Trei medalii de aur

Competiția a fost jurizată de 47 de experți din 18 țări, care au analizat probele fără să le cunoască etichetele, bazându-se doar pe gust.

Vinurile Cramei Dextra, produse în Bihor, la Sâniob, au obținut trei medalii de aur.

Este vorba despre sortimentele Dextra Duet (vin alb, sec, din soiurile Fetească Regală, Riesling Italian din 2023), Dextra Nobilis (vin alb, demisec - Riesling Italian, 2021), Dextra Omnia (alb, dulce - Feteasca Regală, 2021).

Respect pentru natură și sănătate

„Credem că a contribuit la câștigarea medaliilor de aur faptul că plantația, fiind mică, ne permite să realizăm lucrările din vie manual, ceea ce ne ajută să avem un control de 100% al calității strugurilor. Dar folosim tehnologie de ultimă generație pentru procesul de vinificație, căutând calitate maximă în fiecare etapă de producție. Punem mare preț pe respectul pentru natură și pe sănătatea clienților noștri, astfel că noi nu folosim erbicide. În plus, pentru a oferi cea mai ridicată calitate, folosim doar ravac, nu folosim deloc must de presă”, au explicat proprietarii cramei, Cristian și Geta Domuța. 

Crama Dextra este o cramă boutique, care produce vinuri premium în ediții limitate.

Bine-cunoscute orădenilor, în special de la evenimente locale precum Festifall sau Waves Festival și din diverse localuri premium, vinurile Dextra sunt obținute din struguri cultivați 100% în localitatea bihoreană Sâniob, într-o plantație de 5,4 hectare.

Vizitați Pensiunea Dextra

Cum vinul bun merge mână în mână cu ospitalitatea, tot în Sâniob proprietarii cramei au construit Pensiunea agroturistică Dextra (5 margarete), o unitate de cazare cochetă ce a luat naștere din dorința de a le oferi celor care vizitează viile Dextra o experiență cu adevărat autentică asupra vieții din podgorie.

Practic, oaspeții au ocazia ca pentru câteva zile să devină stăpânii viilor, să locuiască în casa de lângă acestea, să participe la lucrările din vie ori să admire apusul ce îmbracă podgoria în culori magice.

Legendă într-o sticlă

Vinurile Dextra pot fi găsite în localuri și hoteluri premium din Oradea, dar și la diverse evenimente coorporate sau private, unde, pentru a se bucura din plin de gustul vinului, doritorii pot opta pentru prezența echipei Dextra, cu winebar.

Toată gama de vinuri Dextra, inclusiv cele premiate în concurs, poate fi achiziționată și direct de pe site-ul cramei: www.dextra.ro. Pasionații de vinuri chiar au din ce alege, fie că e vorba de vinuri dulci, seci, demiseci sau demidulci.

Așa că le rămâne să se îngrijească doar de compania în care să se bucure de ele. Căci, așa cum spune și sloganul, vinurile Dextra chiar sunt legendă într-o sticlă...

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!