Violonistul Alexandru Tomescu aduce vioara Stradivarius în Catedrala Greco-Catolică "Sfântul Nicolae" din Oradea, duminică, în cadrul primului concert din Turneul Stradivarius, care se desfăşoară, până la mijlocul lunii iulie, în mai multe oraşe din ţară.

Concertele de muzică clasică organizate în cadrul Turneului Internaţional Stradivarius "Paganini Magic" au în prim-plan două dintre cele mai populare instrumente: vioara şi chitara.

Alături de Alexandru Tomescu, la concerte va fi prezent și chitaristul Dragoș Ilie, membru al cvartetului de chitară Austin Guitar Quartet, a cărui înregistrare “The Singing Guitar” a fost nominalizată la Premiile Grammy din 2021.

Turneul din acest an este dedicat muzicianului italian Niccolò Paganini, care, au arătat organizatorii, "pe lângă «cel mai virtuoz violonist» şi un virtuoz la chitară, a scris multe sonate şi concerte inedite".

"În anul 2022 vreau să cânt în multe locuri, în primă audiţie, o serie de sonate pentru vioară şi chitară clasică, semnate de Niccolo Paganini, un concert în care sunetul muzicii va întâlni spectacolul luminii, printr-un concept de light design de excepţie”, a transmis Alexandru Tomescu.

Ajuns la cea de XV-a ediţie, Turneul Internaţional Stradivarius se desfăşoară în perioada 26 iunie - 16 iulie 2022, iar anul acesta vor avea loc evenimente în mai multe oraşe din ţară, printre care Bucureşti, Sibiu, Braşov sau Iaşi.

Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile, se arată într-un comunicat transmis de biroul de comunicare al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

Mai multe detalii se pot afla pe site-ul dedicat evenimentului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!