Un asistent care lucrează în secția de Psihiatrie III a Spitalului Județean din Oradea a fost suspendat, în urma unei reclamații potrivit căreia ar fi comis o agresiune sexuală asupra unei tinere paciente, la începutul acestei săptămâni. Cazul este investigat atât de Parchet și Poliție, cât și de o comisie de cercetare administrativă a spitalului.

În concediu forțat

Potrivit informațiilor primite de redacție, în noaptea de duminică, 9 aprilie, spre luni, 10 aprilie, un asistent în vârstă de 52 ani de la una dintre cele trei secții de Psihiatrie ale Spitalului Județean din Oradea ar fi agresat sexual o pacientă internată, în vârstă de 18 ani.

Managerul unității a confirmat BIHOREANULUI existența unei reclamații pe acest subiect, afirmând că a luat deja măsurile care se impuneau, dar și că situația este și în atenția organelor de cercetare penală.

„Am primit luni o reclamație privind un viol care ar fi fost comis de un asistent de la secția Psihiatrie III și am luat de îndată măsurile care s-au impus. Pacienta presupusă victimă a agresiunii sexuale a fost trimisă la Serviciul de Medicină Legală, iar asistentul acuzat a fost suspendat din activitate. A fost trimis în concediu de odihnă, cu obligația de a se prezenta pentru audieri în fața unei comisii de cercetare administrativă pe care am dispus-o imediat”, a declarat dr. Carp.

Dosar penal

Contactată de BIHOREANUL, purtătoarea de cuvânt a Poliției Bihor, comisarul șef Alina Fărcuța, a afirmat că nu poate face declarații privind acest caz.

La fel a procedat și conducerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, arătând că „trebuie să respecte, printre altele, caracterul nepublic al urmăririi penale și trebuie să evite perturbarea sau buna desfășurare a urmăririi penale”.

Indirect, însă, informația a fost confirmată de Parchet, care a precizat că „procurorul de caz consideră că în momentul de față comunicarea datelor solicitate de dvs (n.r. – de redacția BIHOREANUL) ar fi în măsură să pericliteze rezultatul anchetei”.

Potrivit Codului Penal, violul se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, dar pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani atunci când „victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!