Incidente violente, miercuri, la Roşia Montană. Potrivit realitatea.net, localnicii, între care mulţi mineri, au încercat să-l agreseze pe Remus Cernea, venit, chipurile, pentru a stabili un dialog cu aceştia. De frică, deputatul s-a refugiat în maşina Poliţiei.

Conform sursei citate, alţi doi tineri de naţionalitate germană au fost evacuaţi din zonă, bruscaţi de mineri, după o serie de ciocniri între reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale şi minerii de la Roşia Montană.

Cei doi s-au prezentat ca fiind ecologişti şi au afirmat că, auzind despre proiectul minier din zonă, au venit să se documenteze. Au încercat să ajungă în zona galeriei Cătălina-Monuleşti, unde sunt circa 300 de localnici care susţin investiţia, însă, în loc să primească informaţii, s-au trezit bruscaţi. Nemţii au fost salvaţi de jandarmi, care i-au scos la un moment dat din mulţime.

Prezent şi el la faţa locului, deputatul independent Remus Cernea a fost huiduit minute în şir şi, ulterior, izgonit de localnici. Aşa că, de frică, "verdele" s-a refugiat într-o maşină de Poliţie. "Am spus că vin pentru a asculta toate opiniile. E nevoie de dialog, prin dialog se construieşte democraţia. Din păcate, din cauza reacţiei violente, dialogul nu a putut avea loc. Eu sunt un om curajos! Am mai fost aici şi voi mai veni. În calitate de politician îmi voi asuma toate implicaţiile poziţiei mele publice", a spus Cernea, la scurt timp după incident, arătând că "minerii au fost amăgiţi cu promisiuni deşarte din partea companiei" şi opinând că "decizia cea mai bună e ca Guvernul să retragă proiectul din Parlament".

Cum se ştie, mai mulţi parlamentari s-au deplasat, miercuri, la Roşia Montană, pentru a discuta cu autorităţile locale, minerii şi cu contestatarii proiectului. Comisia specială privind Roşia Montană trebuie să finalizeze raportul până la 20 octombrie.