Stare de urgenţă, în Charlottesville, Virginia, după ce o maşină a intrat în mulţimea formată din protestatari faţă de mitingul extremei drepte, rănind zeci de persoane şi ucigând o femeie de 32 de ani. Doi ofiţeri ai trupelor de patrulă din Virginia au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit, în timp ce executa o misiune pentru a asigura siguranţa publică în timpul protestelor.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, au fost ciocniri violente dintre naţionalişti şi manifestanţii antirasism ce au avut loc în cadrul unui marş privind înlăturarea unui monument al unui general din Războiul Civil american din oraşul Charlottesville. În timpul marşului ultranaţionaliştilor de dreapta, o maşină a intrat în mulţime, omorând o persoană.

Extremiştii au iniţiat acest marş fiind nemulţumiţi de un plan ce priveşte înlăturarea unei statui a generalului Robert Lee din Charlottesville, cel care a fost comandantul forţelor prosclavie din sudul american, în timpul Războiul Civil, arată sursa citată.

Un video postat pe reţelele de socializare a surprins momentul în care un autoturism a intrat cu viteză în mai multe vehicule, înconjurate de oameni.

O tânără de 32 de ani a fost ucisă, iar zeci de persoane au fost rănite, forţele de urgenţă acordându-le primul ajutor la locul evenimentului.

Totodată, un elicopter al Poliţiei din Virgina s-a prăbuşit, iar cei doi ofiţeri aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa în urma impactului.

Oficialităţile statului Virginia au declarat ilegală demonstraţia naţionaliştilor albi "Unite the Right" (Uniţi dreapta), în urma violenţelor, iar preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a condamnat public violenţele din Virginia. "Trebuie să fim toţi uniţi şi să condamnăm tot ceea ce reprezintă ura. Nu este loc pentru violenţă în SUA. Haideţi să fim uniţi", a scris pe Twitter preşedintele SUA.