Violoncelistul Răzvan Suma încheie stagiunea Filarmonicii Oradea cu un concert simfonic în aer liber, joi, de la ora 19.30, în curtea Palatului Baroc.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Romeo Rîmbu, iar programul cuprinde Concert nr. 1 pentru violoncel și orchestră în Do major şi Simfonia nr. 85 „Regina” în Si bemol major de J. Haydn.

Prin repertoriul impresionant pe care l-a realizat în cele peste cinci sute de recitaluri şi concerte sustinuţe în întreaga lume, solistul invitat Răzvan Suma a dovedit sensibilitate şi intuiţie muzicală, redând impecabil printr-o tehnică performantă specificul stilistic al fiecărei piese. Face parte din cvartetul de violoncele "Cellissimo", este solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, a realizat o serie de înregistrări speciale, inclusiv pentru Fonoteca de Aur a Societăţii Române de Radiodifuziune.

„Evenimentul de joi va fi organizat, cu respectarea măsurilor și regulilor precizate pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19”, subliniază organizatorii.

La fel ca până acum, prioritate au abonaţii, care îşi pot ocupa locurile până la 19.20, după care, în limita locurilor rămase disponibile, se vor vinde bilete la un preț de 20 de lei. În caz de vreme nefavorabilă concertul se amână pe vineri, 31 iulie, ora 19.30.