Piedicile puse de autorităţile judeţene campaniei umanitare demarate de Asociaţia Dr. Adina Alberts şi susţinută de omul de afaceri Viorel Cataramă intră într-o nouă etapă.

După încercarea de blocare a accesului orădenilor la teste sigure şi gratuite, prin intervenţia fără bază a Direcţiei de Sănătate Publică, autorităţile locale au încercat să blocheze şi acţiunea de joi din Beiuş, prin şicane meschine: au trimis o maşină de toaletare să facă zgomot şi fum, exact unde se desfăşura acţiunea, pentru a descuraja participanţii. O tactică făcută celebră de aliaţii lor de la PSD în cursa pentru primăria Bucureşti. Ieri, adversarii politici au început să facă ameninţări directe şi să arunce cu acuzaţii nefondate de "mită electorală". 

Din nefericire pentru ei, toate aceste acţiuni răuvoitoare, ce nu fac decât să încerce să îngrădească sau să îngreuneze accesul bihorenilor la această acţiune umanitară, nu au şanse să îl descurajeze pe Viorel Cataramă.

Întrebat dacă acestea vor continua, candidatul Pro România la funcţia de senator de Bihor a declarat: "Oamenii ne tot întreabă când venim şi în oraşul lor. Interesul e foarte mare. E o acţiune caritabilă care oferă oamenilor acces la un test modern, omologat european de EMA şi de ANMDM, cu specificitate de 98% şi sensibilitate de 92%, ce în mod normal este destul de costisitor, iar oamenii nu şi l-ar permite. (...) Trebuie făcute nişte precizări. Este vorba de o acţiune caritabilă a asociaţiei condusă de soţia mea. Nu are caracter politic. Eu sunt numai unul dintre sponsorii acestei organizaţii, care întreprinde astfel de acţiuni în mai multe judeţe şi localităţi din ţară.(...) Degeaba tot încearcă autorităţile să ne pună beţe în roate. Soţia mea va continua aceste testări, iar eu, ca simplu spectator de pe margine, voi îndemna toţi bihorenii să beneficieze de această oportunitate".  

Campania va continua şi săptămâna viitoare, aşa că, dacă sunteţi din Bihor şi doriţi să vă testaţi, puteţi afla localităţile următoare şi vă puteţi programa sunând la numărul +40770.593.594.

Material comandat de Pro România – Filiala Bihor şi realizat de Open Politics SRL, CMF 11200008