Proiectul de ţară al preşedintelui Iohannis, ce ar fi trebuit să fie pus în aplicare de premierul Ludovic Orban, a fost România Educată. Din nefericire, promisiunile electorale ale unui program de guvernare ce miza pe educaţie şi egalitate de şanse s-a transformat rapid într-un dezastru sub bagheta protejatei lui Orban, Monica Anisie, Ministrul Educaţiei.

În ciuda recomandărilor OMS, care susţine menţinerea deschisă a şcolilor, ministrul Anisie insistă, cu complicitatea autorităţilor locale obediente, pentru învăţământ online, un program nefuncţional care, în afară de faptul că umfla buzunare bine poziţioanate prin cumpărarea de tablete, nu face decât să mărească discrepanţele sociale şi să transforme învăţământul într-un lux. Proiectul de ţară al preşedintelui Iohannis, al guvernului Orban, Tătaru, Anisie, implementat prin autorităţile locale precum Ilie Bolojan şi Gheorghe Carp nu mai este România Educată, cât România fără viitor!

În Bihor, Viorel Cataramă, candidatul ProRomânia la postul de senator este singura voce ce se opune în momentul acesta măsurilor aberante. "Au trecut mai mult de 8 luni de la debutul pandemiei Covid-19, dar bâlbâiala guvernului Orban şi restricţiile luate de pe o zi pe alta sunt mai nefericite decât la debutul din luna martie. 40% dintre elevii din mediul rural nu au avut acces la educaţie în perioada crizei sanitare, iar jumătate dintre elevii care au participat la orele online, au făcut-o de pe telefonul mobil. Aceste date ne arată dezastrul în care se află sistemul de educaţie, de parcă nu era de ajuns că cel sanitar este la pământ. În România lui Orban, doar cei privilegiaţi au acces la sănătate şi educaţie. Pandemia Covid-19 ne-a arătat limitele acestui guvern, dar mai ales ne-a arătat că atunci când depindem de politicieni, suntem victime sigure ale intereselor de partid", a atacat pe pagina oficială de Facebook, Viorel Cataramă.

De când a revenit în Oradea, Viorel Cataramă este într-un adevărat tur de forţă şi vizitează în fiecare zi localitaţile, mici sau mari, pentru a lua pulsul cetăţenilor. Săptămâna viitoare, Viorel Cataramă va fi prezent în pieţele din Tinca (luni), Suplacu de Barcău (marţi) şi Vadu Crişului (miercuri).

În decembrie, alege libertatea! Fără libertate, nu există viaţă!

Realizat de Open Politics S.R.L., la comanda Partidului Pro România filiala Bihor CMF 11200008