Întrunită marţi, Adunarea Generală a Asociaţilor clubului FC Bihor a aprobat demisia preşedintelui Viorel Nemeş.

La şedinţă a fost prezent şi reprezentantul Consiliului Judeţean, Horia Carţiş, şeful de cabinet al preşedintelui CJ, Cornel Popa, care i-a solicitat preşedintelui clubului să rămână în funcţie, iar dacă nu mai doreşte, măcar să stea încă o perioadă. "Conform legislaţiei muncii, la încetarea unei astfel de activităţi avem un preaviz care trebuie respectat", a spus Horia Carţiş.

În urma discuţiilor s-a ajuns la un compromis, astfel încât clubul să nu rămână descoperit la nivel administrativ. Nemeş nu va rămâne în preaviz 90 de zile, cât prevede contractul său de muncă, ci doar 10 zile. "Am acceptat acest preaviz, însă nimic în plus", a spus Nemeş, hotărât să renunţe la funcţie.

Astfel, Viorel Nemeş mai rămâne în fruntea clubului orădean încă două săptămâni, timp în care vor avea loc meciurile din campionat de pe teren propriu, cu ACS Poli Timişoara şi Olimpia Satu Mare.

Pe de altă parte, şeful de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean a dat asigurări că suma aprobată pentru FC Bihor, de 500.000 lei, va intra în casieria clubului după ce vor fi urmate toate procedurile legale, într-un interval de 10-14 zile de la aprobarea bugetului.

De asemenea, Horia Carţiş a precizat din nou că executivul judeţean poate suplimenta bugetul pentru acest an, însă numai după ce se va trece hopul din data de 5 mai, data pentru care a fost amânată soluţionarea cererii de intrare în faliment.

Conform preşedintelui clubului orădean, în ultimele săptămâni au avut loc mai multe întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri bihorean "şi mai sunt programate şi altele, dar la care va trebui să participe noul preşedinte", a precizat Nemeş.