Bihoreanul Viorel Paşca, supranumit şi "Bunul Samaritean" fiindcă îngrijeşte sute de persoane nevoiaşe în centre din Dumbrava, Tinca şi Inceşti, a fost externat, marţi, din spital unde ajunsese în stare gravă, pe secţia ATI, după ce s-a infectat cu Covid-19

Anunţul l-a făcut chiar el, pe pagina sa de Facebook. "Bună ziua, dragi prieteni. După 16 zile petrecute în spital, majoritatea dintre ele la secţia ATI, am ajuns din nou acasă. Se spune că primele zile acolo au fost critice şi doctorii puneau sub semnul întrebării dacă voi trăi sau nu, având în vedere şi afectarea gravă a plămânilor, în proporţie de 75%", a scris Paşca (51 ani). 

El a dezvăluit că a fost conectat la un aparat de oxigen care pompa chiar şi 65 de litri pe minut. "Timpul s-a scurs încet, dar nicio clipă nu m-am simţit în pericol. Nu m-am simţit rău şi asta probabil şi datorită rugăciunilor pe care mulţi le-aţi făcut pentru mine. Vă mulţumesc mult şi, pe această cale, îi mulţumesc lui Dumnezeu care mi-a purtat de grijă în acest timp şi datorită căruia sunt acum acasă", a mai transmis "Bunul Samaritean". 

Viorel Paşca le-a transmis mulţumiri publice cadrelor medicale care l-au îngrijit. "Mulţumesc de asemenea medicilor şi asistentelor care m-au îngrijit într-un mod exemplar fără a putea să le reproşez ceva din toată perioada petrecută în spital", a scris bihoreanul. 

El a precizat că, deşi a fost externat, are în continuare nevoie de tratament. "În continuare depind de aparatul de oxigen, dar mă simt mai bine şi sper să ne auzim duminică la următoarea retrospectivă a săptămânii", a transmis Viorel Paşca. 

 

Bună ziua, dragii prieteni. După 16 zile petrecute în spital, majoritatea dintre ele la secția ATI, am ajuns din nou...

Posted by Viorel Pasca on Tuesday, November 9, 2021

Bărbatul a fost internat în spital pe 25 octombrie, cu o formă severă a Covid-19. El nu era vaccinat. 

Absolvent de şcoală profesională, Viorel Paşca a lucrat în anii ʼ90 ca asistent social, după care a început să îngrijească oameni ai străzii în propria locuinţă din Dumbrava. Treptat, numărul celor îngrijiţi de Viorel împreună cu familia a crescut, obligând familia să îşi lărgească spaţiile de cazare pentru ca astăzi să ajungă la circa 450 de persoane.