Consiliul Naţional de Combaterea Discriminării a stabilit că premierul Viorica Dăncilă n-a greşit cu nimic când a spus despre opozanţii săi politici, care, în opinia ei, dezinformează UE, că sunt autişti. Decizia a fost luată cu doar un vot împotrivă şi opt voturi pentru, scrie agerpres.ro

"Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor în data de 26.02.2018, a dezbătut declaraţia doamnei prim-ministru Dăncilă Viorica Vasilica, din cadrul interviului acordat la televiziunea Antena 3, în seara zilei de 15 februarie 2018, care a avut următorul conţinut: "Aceşti oameni cred că sunt autişti şi nu văd şi nu aud ceea ce este vizibil pentru toţi cei de bună credinţă", hotărând că declaraţia în cauză se încadrează în limitele libertăţii de exprimare şi nu constituie discriminare", conform unui comunicat de presă transmis de CNCD.

Decizia a fost adoptată cu majoritatea celor prezenţi - opt voturi "pentru" şi unul "împotrivă". CNCD a mai hotărât, de asemenea, că lipsa intervenţiei moderatorului emisiunii, Mihai Gâdea, nu constituie discriminare.

Imediat după declaraţia cu pricina, Viorica Dăncilă, criticată de asociaţiile părinţilor copiilor cu autism, dar nu numai, şi-a cerut scuze pentru ce a declarat.

Acelaşi CNCD l-a amendat, recent, pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu cu 1.000 de lei, pentru că a spus despre Dăncilă că este un "pavian cu mantie".