Melomanii sunt așteptați joi seara, la ora 19, cu un concert plin de virtuozitate și emoție, ce va reda muzica inconfundabilă a geniului de la Salzburg.

Programul cuprinde lucrări semnate de W. A. Mozart: Momente din suita de balet Les petit riens - un balet într-un act și trei tablouri, cu premiera în 1778 -, Simfonia 29 în La major, K.201 - o combinație între stilul intim al muzicii de cameră, cu textură delicată, și ritmul înflăcărat și impulsiv -, Concert pentru clarinet și orchestră în La major, K622 - un „cântec al lebedei”, deoarece este ultima lucrare importantă finalizată de Mozart -, și Simfonia nr. 35 în Re major, KW 385, intitulată „Haffner”, după numele unei familii de nobili căreia i-a fost dedicată.

„Atât virtuozitatea, cât și emoția se regăsesc în fiecare lucrare a compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart. Pornind de la acestea, muzica sa dă naștere unei multitudini de sentimente, impulsuri, imagini, creând un univers propriu plin de culoare. Mozart nu doar și-a imaginat această lume a muzicii, ci a creat-o prin fiecare notă pe care a scris-o”, transmit reprezentanții Filarmonicii Oradea, adăugând că Mozart a rămas în inimile melomanilor, prin virtuozitate și emoție.

Wolfgang Amadeus Mozart a fost cel mai important compozitor din perioada Clasicismului. S-a născut în 1756 la Salzburg și, în ciuda faptului că a trăit doar 35 de ani, a lăsat în urma sa peste 800 de lucrări, o muzică admirată pentru frumusețea, eleganța și bogăția armonică.

Concertul îi va avea în prim-plan pe Cezar Verlan, dirijor de muzică corală, simfonică și de operă, membru fondator al unor ansambluri importante din România, cu un vast repertoriu, și pe clarinetistul Emil Vișenescu, cu o bogată carieră, multipremiat și invitat pe scene din România și străinătate.

Biletele pentru concert s-au pus în vânzare pe platforma bilete.ro și la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!