Izbucnirea şi în Bihor a crizei coronavirusului a găsit conducerea Consiliului Judeţean în debandadă, dar pusă pe fapte mari. La începutul săptămânii trecute, după ce cu o săptămână înainte tocmai şeful său de cabinet Kralik Lorand hotărâse, în lipsa sa, reducerea activităţilor de relaţii cu publicul, preşedintele Pásztor Sándor, revenit la birou, s-a crizat că n-a găsit la muncă o mulţime de angajaţi şi a ordonat reluarea activităţii în ritm normal.

La mijlocul săptămânii, însă, tot el a emis o dispoziţie pentru a trimite acasă salariaţii, fie în concedii de îngrijire a copiilor, fie în concedii de odihnă, fie pentru a munci de la domiciliu. Pe de altă parte, după cum a aflat Bihorel, angajaţii de la Juridic şi Resurse Umane au fost în continuare angrenaţi în proceduri care nu erau nici urgente, ba nici măcar normale, şi anume pentru promovarea în grad a unor funcţionari şi personal contractual.

Păi, deh, acum, când e haos şi alte instituţii sunt ocupate cu criza, e o perioadă numai bună pentru a procura posturi bine securizate şi bine plătite clientelei de partid...