Scandal imens vineri de la vârful Ministerului Sănătăţii şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă până la conducerea UPU-SMURD Bihor, a Consiliului Judeţean şi a Aeroportului Oradea, provocat de un grav derapaj deontologic al site-ului bihon.ro.

Acesta publicase joi seară o ştire despre transferul de pacienţi Covid în stare gravă din Bucureşti în Ungaria, via Aeroportul Oradea, ataşând fotografii explicite, cu oameni aflaţi în stare de inconştienţă din cauza bolii.

Ministrul orădean al Sănătăţii, Cseke Attila, a tunat şi-a fulgerat, acuzând, însă, site-ul ebihoreanul.ro, care nu-i e pe plac, şi cerând socoteală şefului UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, şi preşedintelui CJ, Ilie Bolojan, în subordinea căruia este aeroportul, pe motiv că au permis prezenţa jurnaliştilor la aterizarea aeronavei militare din Bucureşti şi la transferul pacienţilor.

Atenţionat că, voit sau nu, a făcut o confuzie, şi că derapajul l-a comis bihon, Cseke a îngropat subiectul, renunţând la găsirea şi sancţionarea vinovaţilor, de la autorul pozelor (care nu e jurnalist, ci dimpotrivă, un angajat al UPU-SMURD, care le-a "strecurat" amicilor de la bihon), până la site-ul (i)responsabil. Dacă acesta nu avea patroni la Budapesta, cine ştie câte capete cădeau şi ce de procese ar mai fi urmat...