Autoritatea de Sănătate Publică din Tulcea aşteaptă din partea Institutului Cantacuzino din Bucureşti confirmarea sau infirmarea celor două suspiciuni de infecţii ale bărbaţilor internaţi.

Meningita West Nile este o infecţie care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite şi direct de la om la om. Virusul este comun în Africa, Asia Centrală şi de Vest şi în Orientul Mijlociu.

Virusul West Nile are simptome similare cu cele ale unei viroze, adică febră, dureri intense de cap, vărsături şi dureri musculare.

Specialiştii din Ministerul Sănătăţii recomandă cetăţenilor să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să pună plase speciale împotriva ţânţarilor la uşi şi ferestre, dar şi să folosească substanţe chimice de îndepărtare a acestora.

Rata de mortalitate pentru cei infestaţi cu virusul West Nile este de circa 4% din cazurile înregistrate, iar până acum cercetătorii nu au descoperit un vaccin pentru tratarea virusului.

În 1996, în România a fost cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa. Un an mai târziu, autorităţile sanitare au implementat un sistem de supraveghere al acestei infecţii. În 2009 au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire. În această perioadă este în plină derulare, până în octombrie, un program special de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile.