Joi seară, de la ora 19, Filarmonica de Stat îşi aşteaptă melomanii la Medalion Felix Mendelssohn-Bartholdy, în program fiind uvertura lucrării Visul unei nopţi de vară - compusă pentru piesa cu acelaşi titlu a lui Shakespeare -, Concertul pentru vioară și orchestră de coarde în re minor, scris la vârsta de 13 ani și dedicat profesorului său Eduard Rietz.

Seara se va încheia cu „Lauda Sion” pentru soliști, cor și orchestră, op. 73, compusă în anul 1846.

Invitatul concertului este Ladislau Horváth, din Italia, care participă în dublă ipostază, de dirijor și solist. Din anul 2006 a fost numit dirijor principal și maestru concertator al Orchestrei „I Solisti Fiorentini”, dar colaboreată cu numeroase orchestre.

În interpretarea cantatei îşi vor aduce aportul soliştii Corului Filarmonicii în pregătirea maestrului Lászlóffy Zsolt, părțile vocale solistice fiind susținute de către artiștii lirici invitați: Gebe-Fügi Renáta, soprană, Valentina Pușcaș, alt, Marius Boroș, tenor, și Tasnádi Ferencz, bas.

Bilete și abonamente se pot cumpăra la casa de bilete a Filarmonicii (Moscovei nr. 5), de luni până vineri, între orele 11-17, precum şi cu o oră înainte de concert.