Păduri întregi sunt distruse pentru haine, spune un ONG care ajută la protejarea pădurilor vechi și pe cale de dispariție și care oferă consultanță „verde” caselor de modă.

Un top fabricat din pastă de lemn este regenerabil și biodegradabil și este motivul pentru care multe branduri optează pentru viscoză sau alte țesături moi făcute din celuloză de lemn, ca opțiune aparent mai durabilă.

„Totuși, s-ar putea ca acestea să nu fie atât de verzi, deoarece duc la dispariția de păduri din întreaga lume”, spune fondatorul ONG-ului Canopy, Nicole Rycroft.

Viscoza este a treia țesătură cea mai folosită în modă (după poliester și bumbac) și este de așteptat să fie folosită de două ori mai mult în următorii ani, deoarece, spune Rycroft, „multe mărci caută un înlocuitor pentru poliester sau bumbac virgin”.

O alternativă ar putea fi circulose, un material 100% reciclat, fabricat din deșeuri textile, pentru care nu este necesară tăierea copacilor și care e folosit de firme ca H&M, Ganni, Levi’s sau Arket.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!