Şapte cetăţeni afagani, cu vârste între 4 şi 23 de ani, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la sectorul Borş în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de stat, spre Ungaria.

 Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, comisarul şef Dan Lazăr, migranţii, trei adulţi şi patru minori, proveneau din două familii şi au fost descoperiţi luni seară, în jurul orei 21.35.

"O patrulă formată din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Borş - ITPF Oradea a oprit pentru control în localitatea Parhida, la aproximativ 400 metri de linia de frontieră, un autoturism marca Dacia Logan care circula în regim de taxi. Autoturismul era condus de un cetăţean român, alături de care se aflau ca pasageri şapte cetăţeni afgani. Pentru că cele şapte persoane nu-şi puteau justifica prezenţa în zona de frontieră au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări", a precizat Lazăr.

Frontieriştii au aflat că migranţii au solicitat statului de azilant în România şi că voiau să ajungă la muncă, în spaţiul Schengen.

Adulţii s-au ales acum cu dosar penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.