Un şofer de TIR în vârstă de 34 de ani şi-a pierdut viaţa, vineri seară, într-un accident pe care l-a produs pe DN 76, în Bihor.

TIR-ul Volvo pe care îl conducea s-a răsturnat în jurul orei 22.40, din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum, după cum au stabilit poliţiştii în urma cercetărilor la fața locului.

"Este vorba de o autoaccidentare. În afara localităţii bihorene Pocola, un bărbat de 34 de ani din comuna Giroc, judeţul Timiş, în timp ce conducea un autotren, dinspre Oradea înspre Beiuş, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi, într-o curbă uşoară spre stânga, a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare şi s-a răsturnat în şanţ", a explicat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

Imaginile la faţa locului sunt devastatoare. Potrivit imaginilor publicate sâmbătă, de jurnalistul Horia Dumitraş, în cursul după amiezii de sâmbătă TIR-ul se afla încă în şanţ (video jos).

Cabina autotrenului a fost complet distrusă, iar şoferul, care a suferit răni foarte grave, nu a mai avut nicio şansă.

La fața locului au fost mobilizate și trei echipaje de pompieri militari din care două autospeciale de intervenție cu modul de descarcerare, o ambulanță de prim-ajutor SMURD din cadrul Secției de Pompieri Beiuș și un echipaj cu medic din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Bihor.

„Ajuns la locul evenimentului, echipajul de descarcerare, a acționat pentru extragerea șoferului rămas captiv în cabina capului tractor, operațiune finalizată în cca. 20 de minute de la sosirea la locul intervenției. Din nefericire, bărbatul descarcerat, a decedat, din cauza leziunilor incompatibile cu viața, decesul fiind declarat de către medicul prezent la fața locului”, explică un comunica transmis luni de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana.

"Poliţiştii Biroului Rutier Beiuş continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor prducerii accidentului rutier", a încheiat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.