A urcat băut la volan şi a condus cu peste 120 de kilometri pe oră pe un sector de drum în reparaţii! Aceasta este cauza unui accident petrecut vineri dimineaţă, în zona Aeroportului Oradea.

"Conducătorul autoturismului Renault Megane, un tânăr de 24 de ani, în timp ce conducea pe DN79, la kilometrul 110 plus 760 metri, dinspre municpiul Oradea spre localitatea Nojorid, din cauză că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei autoturismului, a pătruns pe sensul opus de deplasare, a părăsit partea carosabilă, a lovit un stâlp de iluminat public, după care autoturismul condus de acesta s-a răsturnat", a explicat BIHOREANULUI inspectorul principal Alin Gherman, de la Serviciul Poliţiei Rutiere, care a coordonat ancheta la faţa locului.

Maşina s-a oprit cu roţile sus într-un şanţ, grav avariată, iar ocupanţii ei, pasagerul din dreapta, un bărbat de 50 de ani, cel din spate, un tânăr de 29 de ani, şi şoferul au fost transportaţi la Spitalul Judeţean. Sunt, spun medicii, în afara pericolului de a-şi pierde viaţa, dar rănile suferite de ei sunt serioase.

"Bărbatul de 29 de ani este internat la secţia de Ortopedie, cu fractură la nivel şoldului, un alt bărbat, de 24 de ani, este internat la Neurochirurgie, pentru un traumatism cranio-cerebral minor şi fractură la glezna dreaptă, iar un alt bărbat, de 50 ani, este în stare mai gravă. Are un traumatism cranio cerebral, dar şi fracturi de coloană cervicală, de claviculă, de mai multe coaste şi de gambă dreaptă, cu deplasare", a precizat dr. Beresz Zsolt, medic primar la Unitatea de Primire a Urgenţelor şi SMURD.

Până una, alta, poliţiştii au început o anchetă privind producerea accidentului. Potrivit testării cu etilotestul, şoferul avea o alcoolemie de 0,27 mg per litru alcool pur în aerul expirat şi a şi condus cu viteză excesivă. "Vitezometrul autoturismului a fost blocat la 120 de kilometri pe oră. Menţionăm că sectorul de drum pe care s-a produs accidentul se află în lucru, iar limita de viteză pe sectorul respectiv este de 50 kilometri pe oră", a mai precizat inspectorul principal Alin Gherman.