Poliţiştii bihoreni au ieşit, miercuri dimineaţa, pe şosele într-o acţiune integrată care a avut ca scop "gradului de siguranţă rutieră şi menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică", transmit reprezentanţii IPJ Bihor. Timp de două ore, mai precis între 7 şi 9, au prins numeroşi şoferi care nu respectau regulile şi au aplicat 230 de sancţiuni. 

"Acţiunile desfăşurate în cursul acestei dimineţi, în care au fost angrenaţi 124 de poliţişti bihoreni din cadrul structurilor rutiere, de ordine publică şi de la transporturi, au avut, în principal, scop preventiv, în cele două ore de acţiune fiind verificate modul de respectare a normelor rutiere, a celor privind transportul de marfă şi de material lemnos", se arată în comunicatul IPJ Bihor.

În urma abaterilor constatate în doar două ore, poliţiştii au aplicat 237 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 102.360 lei, dintre care, 213 pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, 132 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.   

De asemenea, a fost constată şi o infracţiune de conducere fără permis. "În cadrul acţiunii desfăşurată în această dimineaţă, la ora 07.30, pe strada Dragoş Vodă din municipiul Oradea, poliţiştii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii rutieri orădeni", arată poliţiştii. 

Au fost reţinute 10 permise de conducere, respectiv trei pentru consumul de alcool, trei pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi patru pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase şase certificate de înmatriculare.

Pe de altă parte, poliţiştii de ordine publică au verificat, în aplicaţia SUMAL, legalitatea transporturilor de material lemnos, în urma abaterilor constatate fiind confiscaţi 6 metri cubi de material lemnos transportaţi fără forme legale, în valoare de 908 lei. u

Poliţiştii bihoreni vor face acţiuni similare şi în perioada următoare.