Sportivii CSU Gym Oradea, Viviana Chirilă şi Marius Ilaş au reuşit sâmbătă la Campionatul European de Karate Kyokushin desfăşurat în Kielce, Polonia un rezultat foarte bun, clasându-se ambii pe locul III.

Concursul a reunit sportivi din 18 ţări şi a fost mai mult o întâlnire a elitelor, deoarece s-a desfăşurat fără limită de categorie de greutate, în sistem open, pentru seniori.

Ambii karateka de la CSU Gym au întâlnit în tururile preliminare sportivi valoroşi de care au reuşit să treacă la decizie. În semifinală, Viviana Chirilă a înfruntat-o pe adversara cea mai redutabilă, Margarita Cyuplite, şi, deşi lupta a fost echilibrată, trei din cei cinci arbitrii au preferat-o la final pe sportiva din Lituania.

În semifinala de la masculin, Marius Ilaş a luptat şi el împotriva unui adversar cunoscut, suedezul Jimmi Collin. Marius a dominat lupta de la început la sfârşit şi pe rând toţi arbitrii l-au dat învingător. La final însă, arbitrul central a decis egalitate şi Marius a trebuit să admită victoria adversarului decisă la numărul de scânduri sparte.

La finalul competiţiei, Marius a fost desemnat de asemenea luptătorul cu cel mai bun spirit, primind trofeul special al organizatorilor.

Doi alţi români, Dorin Mărgărint şi Sorin Buciuman din Arad, au fost de asemenea medaliaţi cu bronz, primul la seniori, cel de-al doilea la categoria sub 22 de ani.

Campionatul a beneficiat de un public numeros care a apreciat un spectacol presărat de demonstraţii şi lupte impresionante. La final sportivii au fost premiaţi cu trofee, diplome şi bani.