Potrivit unui comunicat dat publicităţii joi, de Centrul de Fotbal Liberty, Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo şi fondatorul CF Liberty, organizează luni, 28 iunie, de la ora 13, sub cupola Lotus Center, o conferinţă de presă extraordinară dublată de o dezbatere publică, "pe tema parteneriatului privind preluarea managementului clubului FC Bihor".

Vizer invită la dezbatere atât presa centrală şi locală, cât şi "autorităţile implicate, reprezentate de domnii Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea, Radu Ţîrle, preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, şi Alexandru Kiss, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, precum şi oameni de sport locali, de toate generaţiile, şi pe toţi iubitorii fotbalului bihorean".

Contactat de BIHOREANUL pe tema evoluţiei negocierilor cu administraţia locală cu privire la preluarea managementului FC Bihor, Cătălin Sărmăşan, vicepreşedintele CF Liberty a spus că centrul de fotbal a trimis miercuri o ofertă finală, la care aşteaptă răspunsul municipalităţii şi al Consiliului Judeţean.

Deşi se anunţa ca dată limită ziua de luni, 21 iunie, pentru a da un răspuns ferm lui Marius Vizer, care-şi anunţase intenţia de a prelua managementul FC Bihor, finanţatorii clubului ezită să dea un răspuns. „Spuneţi suporterilor că aţi aflat direct de la sursă că încă suntem în faza tatonărilor, a tratativelor pentru că nu dorim să lăsăm nimic la voia întâmplării. Sperăm ca de această dată FC Bihor să redevină echipa pe care şi-o doresc bihorenii", a declarat Iuliu Delorean, consilie municipal şi membru AGA.

Dumitru Voloşeniuc, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor şi membru în AGA FC Bihor, consideră că este mai bine să se ducă tratative acum decât să apară neînţelegeri pe parcursul derulării înţelegerii dintre Marius Vizer şi finanţatorii clubului. „Oricum, pentru că timpul ne şi presează puţin, vom lua o decizie în cursul acestei săptămâni", a precizat Voloşeniuc.