Vizita canonică făcută în Bihor de Preafericitul Daniel se va lăsa cu căderi de capete. Episcopul Sofronie Drincec pregăteşte înlocuirea din funcţii a celor care au periclitat într-un fel sau altul succesul vizitei patriarhale, chiar dacă aceasta s-a dovedit în final o reuşită.

Lista este deschisă de vicarul Nicolae Alexandru Pop, care oficial va fi scutit de însărcinări pentru a-şi trata sănătatea.

Neoficial, însă, i se reproşează scandalul izbucnit în Episcopie cu doar o săptămână înaintea vizitei, când grupul de Whatsapp al preoţimii orădene a fost desfiinţat peste noapte, după ce unul dintre membri a postat în reţea poza unui organ sexual masculin.

Pop urmează să rămână preot la vechea catedrală episcopală Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril din Velenţa, dar va fi înlocuit în funcţia de vicar de către preotul Radu Rus, consilier episcopal pentru probleme de învăţământ şi activităţi cu tineretul, plus director al Liceului Ortodox Episcop Roman Ciorogariu.

Având în vedere dimensiunile scandalului, care ar fi ajuns până la urechile Patriarhului, şefii din Episcopie îşi tem posturile, bănuind că demiterile nu se vor opri aici. Totul, de la o poză deocheată...