Cei 140 de tineri români şi italieni implicaţi în schimbul de experienţă organizat zilele acestea la Oradea de Episcopia Greco-Catolică s-au despărţit, vineri seară, cu un spectacol organizat în Piaţa Unirii.

La concert au asistat şi episcopii Virgil Bercea şi Gianfranco Todisco (Episcop de Melfi). Gazdele din Oradea au pregătit pentru cei 70 de tineri italieni şi pentru cei 70 de tineri români un concert cu mai mulţi tineri interpreţi orădeni de muzică uşoară şi de muzică populară. Totodată, italienii au fost învăţaţi să danseze pe ritmurile folclorului românesc.

Pe scenă a urcat şi un tânăr cântăreţ italian, Davide Gruosso, din grupul vizitatorilor, iar invitatul special al serii a fost interpretul Randi, pentru recitalul căruia în Piaţa Unirii s-au adunat circa 500 de spectatori.

Proiectul adresat tinerilor din Diecezele de Matera, Acerenza, Melfi, Tricarico şi Potenza (Italia) precum şi tinerilor din Episcopia Greco-Catolică din Oradea a început pe 20 iulie şi precede Întâlnirea Mondială a Tinerilor care va avea loc la Cracovia, în Polonia (24-31 iulie).

Pentru invitaţi au fost organizate întâlniri cu autorităţile locale, între care una cu viceprimarul Florin Birta, vineri, la Primărie, vizite ghidate în Oradea şi judeţ, momente de rugăciune şi cateheze, precum şi activităţi ludice şi de creaţie.