Premierul rus Vladimir Putin a fost oaspetele de seamă a Campionatului European de Judo, de la Viena. Invitat de onoare al lui Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, Putin, care deţine tot la propunerea omului de afaceri bihorean preşedenţia onorifică a federaţiei, a determinat desfăşurarea unui număr impresionant de forţe de ordine în capitala Austriei.

Fan declarat al acestui sport, pe care îl practică de la vârsta de 14 ani, Putin a fost rugat de către organizatori să oficieze premierea la categoria peste 78 kg, feminin unde rusoaica Tea Donguzashvili a luptat pentru aurul continental, pe care l-a pierdut însă în faţa reprezentantei Sloveniei, Lucia Polavder.

"Mi-aş fi dorit să premiez o medalie de aur, m-am aşteptat la aur, însă nu întotdeauna poţi câştiga", a declarat Putin, care a ţinut, în continuare, un discurs impresionant despre valorile judo-ului.

Sâmbătă seara, lumea "grea" a judo-ului s-a reunit la un dineu festiv, Vladimir Putin întreţinându-se printre alţii cu Ion Ţiriac şi cu omul de afaceri elveţian, de origine română, Bogdan Buzăianu, care este şi ambasadorul Federaţiei Internaţionale.

Delegaţia României şi-a încheiat, sâmbătă, participarea la Campionatul European de judo de la Viena, cu un bilanţ de două medalii de aur la feminin, în timp ce în competiţia masculină cea mai bună performanţă a fost clasarea pe un loc cinci.

Alina Dumitru (cat. 48 kilograme) şi Corina Căprioriu (57 kilograme) au fost cele care au salvat blazonul judo-ului românesc. La băieţi lucrurile au fost departe de performanţele fetelor. Doar Dan Fâşie a reuşit o clasare pe locul cinci, la categoria 66 de kilograme, în timp ce ceilalţi patru reprezentanţi ai României au ieşit din competiţie în primele tururi.