Vlăduţ, băieţelul orădean care a fost diagnosticat, anul trecut, cu o tumoare malignă în spatele mandibulei, s-a vindecat. Părinţii au primit vestea luni, chiar înainte cu o zi ca micuţul să împlinească 4 anişori.

"Tocmai am fost sunaţi de la spital că au venit rezultatele de la PET, unde nu se mai vede nici o activitate a celulelor tumorale", a anunţat mama sa, pe blogul copilului. "Deci Vlăduţ S-A VINDECAT. Este cel mai frumos cadou de ziua lui de la Doamne Doamne, care a avut mereu grijă de noi. Acum putem sărbători. Nu vă puteţi imagina ce fericiţi suntem", a mai scris orădeanca.

Femeia le mulţumeşte tuturor celor care au susţinut campania de strângere de fonduri pentru ca micuţul ei să poată beneficia de terapie cu protoni, în Elveţia, care să stârpească tumoarea.

Campania "Ajutaţi-l pe Vlăduţ să zâmbească din nou" a reuşit o mobilizare exemplară, atât din partea presei, cât şi din partea unor centre comerciale, sportivi, artişti sau oameni simpli, care au promovat mesajul de solidaritate, iar astfel, suma necesară terapiei, 30.000 de euro, a fost strânsă, iar părinţii au putut să plătească tratamentele. "Vă mulţumim tuturor celor care ne-aţi susţinut şi vă iubim!", a transmis mama.

După luni în şir de stat prin spitale, familia copilului este aşteptată să se întoarcă acasă la sfârşitul acestei săptămâni. Potrivit unor apropiaţi, Vlăduţ mai are mici probleme, cu nivelul scăzut al leucocitelor, dar, cu puţin noroc, în curând el va putea să îşi reia viaţa normală şi să se joace cu ceilalţi copii.

BIHOREANUL a prezentat pe larg cazul lui Vlăduţ în luna noiembrie. Băieţelul a trecut prin chinuri cumplite, cu şedinţe lungi de chimioterapie, fără poftă de mâncare sau chef de joacă, după ce în luna iulie, medicii i-au descoperit tumoarea. Boala i-a afectat inclusiv ochişorii.