Vloggerul Colo, pe numele său Alexandru Bălan, reținut marți seară după ce a afirmat că minorele care se îmbracă provocator merită violate a fost eliberat și plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul este obligat să respecte interdicţia prev. de art. 215 alin. 2 litera e) C.proc. pen. - să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta - postarea în spațiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog”, arat un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, citat de Digi24.

Bălan este cercetat pentru infracțiuni de instigare publică, pornind de la un vlog postat pe YouTube anul trecut.

Potrivit procurorilor, „în luna august 2019, inculpatul a realizat un videoclip de tip vlog/live streaming în care își instiga urmăritorii și abonații să realizeze infracțiuni de viol cu precădere asupra persoanelor de sex femeiesc minore, considerând că aceste fapte sunt justificate având în vedere aspectul fizic al acestora şi vestimentaţia sumară, videoclip ce a fost înregistrat şi postat pe platforma online YouTube, videoclipul fiind vizualizat de aproximativ 77.000 de persoane”, mai arată Digi24.

Cancan.ro scrie că, după ce a fost prezentat în fața magistraților, Alexandru Bălan a fost eliberat. „Tânărul de 28 de ani a plecat spre casă cu ochii înlăcrimați. Acesta nu a vrut să facă nicio declarație în presă”, arată sursa citată.

După cum se știe, ancheta a pornit săptămâna trecută, după ce în spaţiul public a apărut o filmare în care Colo a povestit, cu un limbaj extrem de violent şi obscen o experienţă personală pe care ar fi avut-o cu o fată de 16 ani. În material, Bălan arată că sunt adolescente care ar merita "să-i dai cu palme, s-o ţii cu capul de pereţi, să-i pui aşa piciorul pe faţă", stârnind revoltă. De altfel, unele branduri care au colaborat cu el pe partea de publicitate şi-au retras înţelegerile.

Bălan şi-a cerut scuze ulterior, susţinând că regretă situaţia, însă degeaba. Deşi susţine că respectă toate femeile şi că nu a avut ca scop niciodată să jignească pe nimeni, "oficial sau neoficial", anul trecut, Alexandru Bălan publica un alt video în 2019 în care înjura şi povestestea cum a lovit "o blondă de la Untold" pentru că i-ar fi furat locul în faţa scenei. Într-un alt video, tot din 2019, Colo povesteşte cum a avut o iubită "psihopată" şi povesteşte "prin ce a trecut".