Ştire şoc, publicată miercuri, de jurnalistul Robert Turcescu, pe pagina sa de Facebook: operatorul de telefonie Vodafone ar urma să preia, pentru o sumă uriaşă, o foarte mare parte din obiectul companiei orădene RCS&RDS.

"O informatie pe care o public aici in EXCLUSIVITATE si care va provoca schimbari majore pe piata de telecomunicatii din Romania, dar si din regiune: Vodafone e la un pas sa achizitioneze de la RCS-RDS distributia de cablu, plus operatiunile de telefonie si date!", anunţă jurnalistul, declaraţia sa fiind deja preluată de presa centrală.

"Intre cele doua companii a fost semnat un precontract, iar tranzactia finala se invirte in jurul sumei de 1-1,5 miliarde de euro. Vodafone devine astfel cel mai mare jucator pe piata telecom din regiune, dand o lovitura puternica principalului competitor, Orange", susţine Robert Turcescu.

Contactaţi de HotNews.ro, reprezentanţii Vodafone au spus ca nu comentează subiectul, în vreme ce reprezentantii RCS&RDS nu au putut fi contactaţi.

Informaţia vine după ce în urmă cu o lună, Vodafone România şi RCS&RDS au încheiat un acord de roaming naţional, valabil pe o perioadă de doi ani. Asta înseamnă că clienţii Digi Mobil vor putea trece în reţeaua Vodafone, atunci când nu au semnal la mobil.

Pe de altă parte, în urmă cu două săptămâni, operatorul a lansat o ofertă fără concurenţă: abonamente de telefonie mobila cu minute nelimitate catre orice retea nationala cu doar 5 euro!

Citiţi pe această temă şi articolele:

RCS&RDS îşi extinde acoperirea reţelei mobile printr-un acord de roaming naţional cu Vodafone

RCS&RDS introduce abonamente cu convorbiri nelimitate în orice reţea naţională de la 5 euro lunar