Numărul protestatarilor orădeni se subţiază tot mai tare. Doar circa 35 de persoane au mărşăluit, duminică seară, în semn de protest faţă de PSD şi Guvernul Grindeanu, respectiv faţă de abuzurile pe care politicienii vor să le promoveze, cum ar fi amendamentul prin care ar putea fi graţiaţi şi condamnaţii pentru fapte de corupţie.

Ca de obicei, protestul a început în jurul orei 19. Dacă la început prezenţa se anunţa timidă, până la urmă s-au strâns circa 35 de persoane. "Înarmaţi" cu pancarte şi cu steaguri, orădenii s-au dovedit gălăgioşi, strigând sloganuri precum "DNA să vină să vă ia", "Comuniştii de la PCR, avansaţi la CCR", "PSD Ciuma roşie", "Cu executare, nu cu suspendare", "Dragnea nu te vrem, marş afară din sistem", "Rezistăm, rezistăm, rezistăm şi nu cedăm" sau cântând "Vine vine, primăvara / Şi-o să iasă toată ţara / Pe corupţi în puşcării / Hai să-i aruncăm copii. / Creşte, creşte iarba verde / Noi speranţa n-o vom pierde / De-or mai fi şi-alte hoţii / Hai să rezistăm copii".

La un moment dat, ei au "luminat" piaţa afişând pe telefoanele mobile mesajul "Demisia". În momentele de "respiro", oamenii discutau între ei cele mai noi ştiri din "politica mare" şi se arătau supăraţi de faptul că numărul protestatarilor se împuţinează cu fiecare săptămână.

"Noi am venit în fiecare seară, de la ora 19, între 7 şi 12 persoane. Nu am făcut gălăgie, dar am fost aici. Am încercat să mobilizez cunoscuţii, am tot postat pe Facebook, dar chiar nu ştiu de ce oamenii nu mai vor să vină", a spus Zsigmond Iren, vatmană la OTL, unul dintre cei mai vechi protestatarii din Piaţa Unirii.

Chestionat şi el în legătură cu "abandonul" orădenilor, profesorul Alin Dobai, unul dintre organizatori, a opinat că un motiv ar putea fi descurajarea, respectiv "faptul că după 5 săptămâni şi ceva de proteste nu s-a schimbat nimic, faptul că nu mai există sentimentul urgenţei, nu există o Ordonanţă 13 care să fi declanşat o numărătoare inversă şi care să scoată lumea în stradă masiv".

"Probabil e şi faptul că încep să se constituie diverse direcţii privind modul prin care s-ar putea duce mai departe protestul şi diferenţele acestea fac ca oamenii să nu mai regăsească acele puncte comune care în primele zile din februarie ne-au scos pe toţi în stradă", a mai spus profesorul.

În ciuda numărului mic, participanţii au pornit în marş prin zona centrală. Cele mai simpatice au fost două fetiţe care strigau, periodic, cât le ţineau plămânii: "Dragnea, nu fi trist, la Jilava au dentist!".

Când au ajuns în dreptul restaurantului Rosecas, de pe str. Traian Moşoiu, protestatarii au strigat înverşunaţi unor tineri care stăteau afară la ţigară: "Voi staţi la căldură, PSD vă fură". Cel mai vehement moment s-a consumat, însă, în faţa sediului PSD din zona centrală, unde pentru câteva momente protestatarii au hulit şi fluierat, strigând "PSD, ciuma roşie", "Demisia" sau "Noaptea ca hoţii". Protestul s-a încheiat în jurul orei 20.30, fără incidente.

Motivele declarate ale ieşirii de duminică seară au fost faptul că senatorul PSD Şerban Nicolae a depus un amendament prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi, declaraţiile "iresponsabile" ale Ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, care a spus că salariile bugetarilor mai mici de 4.000 de lei se vor dubla, faptul că OUG 9/2017, prin care se elimină plafoanele pentru cheltuielile autorităţilor publice, a fost votată în Senat (Camera Deputaţilor este forul decizional), faptul că OUG 79/2016, care prevede depolitizarea managementului în spitale, a fost respinsă în Senat (Camera Deputaţilor este forul decizional), dar şi faptul că OUG 51/2016, care s-a dovedit un instrument esenţial în lupta împotriva defrişărilor ilegale, e luată în discuţie în Parlament în vederea respingerii.

La fel ca în toată ţara, manifestanţii cer demisia guvernului Grindeanu, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, dar şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.