O grupare de crimă organizată dezmembrată de poliţie intenţiona să îl asasineze pe premierul Boiko Borisov. Gruparea "Killers" (Asasinii) a primit ordinul să îl asasineze pe Borisov în urmă cu şase-şapte luni, potrivit cotidianului 24 Ceasa, care citează surse apropiate anchetei.

În urmă cu câteva luni, serviciile americane de informaţii le-au avertizat pe cele bulgare că există un "grup de oameni de afaceri nemulţumiţi" au ordonat asasinarea lui Borisov.

Mai mulţi membri ai grupării au fost arestaţi vineri, în cadrul unei operaţiuni speciale a Ministerului bulgar de Interne. Printre persoanele reţinute se numără şi Petar Stoianov, şeful Federaţiei bulgare de sumo.

Poliţia consideră că există dovezi clare că gruparea l-a asasinat pe controversatul Iuri Galev, preşedintele unui club de fotbal, în iunie 2010.

În cursul unei conferinţe de presă organizate sâmbătă, ministrul de interne Ţvetan Ţvetanov şi Borisov nu au menţionat un complot vizând asasinarea premierului. Însă Borisov a dat asigurări că ancheta va scoate la lumină informaţii despre multe asasinate, desfăşurate sau planificate. Aceste crime erau legate de droguri, prostituţie şi turism.