Senatorul Cătălin Voicu poate fi arestat preventiv de procurorii DNA care îl acuză de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri. Senatul a decis cu voturi 70 pentru, 40 voturi împotrivă şi două voturi anulate să dea aviz favorabil ridicării imunităţii senatorului social-democrat şi implicit solicitării DNA de arestare preventivă.

Cătălin Voicu devine astfel primul parlamentar din 1989 încoace căruia i se ridică imunitatea şi poate fi arestat pentru fapte de corupţie.

Decizia Senatului a fost luată doar cu un vot peste minimum necesar de 69 de voturi prevăzut în regulamentul acestei camere. Hotărârea Senatului va fi publicată în Monitorul Oficial, urmând ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să se pronunţe la rândul său asupra temeiului solicitării DNA şi să dea sau nu mandat de arestare. Decizia se ia în cadrul unui complet de judecată format dintr-un singur magistrat.

Din această structură judecătorească fac parte o serie de magistraţi al căror nume sutn pomenite de Voicu în stenograme. În cazul a doi din ei, Cristian Jipa şi Florin Costiniu, DNA efectuează cercetări sub acuzaţia de complicitate la trafic de influenţă în favoarea unor terţe persoane aflate în vizorul justiţiei.

Votul a avt loc în lipsa senatorului, care a fost dus de urgenţă la Spitalul universitar, după ce a acuzat o stare de rău pe scările Senatului.