Echipa de volei feminin CSU Oradea a devinit liderul Diviziei A2, Seria de  vest, după ce sâmbătă a reușit să se impună clar, cu scorul de 3-0 (25-15, 25-20,25-20), în fața formației CSS2 CNE Baia-Mare.

Jocul, desfășurat la sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Bihorul, a constituit derby-ul etapei, dar a aparținut în totalitate gazdelor.

Partida a durat 70 de minute, în care universitarele orădence au controlat disputa de la început și până la sfârșit. „Încrederea acumulată în urma succeselor anterioare, dublată de unitatea grupului și dorința de victorie au fost factorii motivaționali care au determinat o evoluție precisă și convingătoare, fără a da posibilitatea adversarelor de a spera la obținerea unui punct", a declarat antrenorul secund, Paul Szabo-Alexi.

Serviciile executate dificil și forța superioară în atac au determinat distanțarea pe tabelă încă de la începutul setului, echipa oradeană conducînd cu scorul de 8-4. Timpurile de odihnă cerute de prof. M. Spătăceanu, antrenorul adversarelor, la scorul de 12-6 si 20-13, nu au reușit să oprească elanul gazdelor, primul set fiind adjudecat în 25 de minute si câștigat cu scorul 25-15.

Seturile II și III au fost ceva mai echilibrate, de fiecare dată oradencele reușind să se distanțeze pe final și să câștige la o diferență de 5 puncte.

După trei etape în care au obținut tot atâtea victorii, fetele de la CSU Oradea, se află astfel în fruntea clasamentului Diviziei A2, seria vest, cu 8 puncte acumulate.

Antrenoarea lect. univ. dr. Mariana Szabo-Alexi a început jocul cu urmatoarea echipă: Haidu Roxana (cpt.), Chende Bianca, Ungur Camelia, Domnița Mădălina, Boiț Andreea, Cartiș Simina și Ștefan Cristina (libero). Au mai jucat: Gardan Lavinia, Cseke Andreea, Horvath Reka, Ienciu Denisa  și Ponorean Nicoleta.

„Mă bucur foarte mult că fetele au avut încredere și au reușit să joace la un nivel destul de ridicat. Ne dorim să continuăm evoluțiile bune, iar faptul că fetele sunt motivate și unite mă fac să cred ca aceste evoluții vor continua", a declarant, la rândul ei, antrenoarea principal a echipei orădene, Mariana Szabo-Alexi.

În următoarea partidă, CSU Oradea  va evolua, în deplasare, împotriva formației CSU Medicina Târgu-Mureș.