Plecaţi cu noaptea în cap tocmai la Caransebeş, "leii" orădeni nu au avut nicio emoţie în a ajunge în siguranţă la locul faptei, cum, de altfel, nu au avut emoţii nici în privinţa meciului pe care l-au disputat în cadrul etapei a VIII-a din Divizia A2 la volei masculin.

La capătul a 54 minute de joc, Atletic LPS Bihorul Oradea s-a impus fără drept de apel cu scorul de 3-0 (25-20, 25-13, 25-19), reuşind astfel a 25-a victorie din 28 meciuri disputate de la înfiinţare şi până în prezent!

Setul de debut al meciului s-a deschis în favoarea gazdelor, mai obişnuite cu sala mică şi cu mingile de joc, 6-4, dar căpitanul orădenilor a avut o serie de puncte la serviciu şi a dus scorul la 6-11, de aici încolo păstrându-se ecartul până la final şi orădenii încheind socotelile în 16 minute, 20-25.

În setul secund, echilibrul a ţinut puţin pâna la 2-2, după care s-a făcut 2-7, pe serviciul lui Drăgan, apoi 4-11, pe serviciul lui Abrudan. S-a ajuns mai apoi la 12-20 şi finalmente la 13-25, evoluţia de metronom a oaspeţilor nefiind întreruptă decât de schimbarea care a survenit la 11-18, Crişan luindu-i atunci locul lui Nan.

Începutul setului III a fost revendicat tot de orădeni, 2-5, gazdele revenind şi egalând la 5, moment în care Lung şi-a dus iarăşi echipa în avantaj de 5 puncte, apoi avansul crescând la 6puncte (10-16) şi chiar la 7puncte (12-19), moment în care Vornicu a intrat în locul lui Drinceanu, finalul ultimului act punând pe tabelă 19-25, în 22 de minute.

Au evoluat pentru Atletic LPS Bihorul în acest joc: Andrei Achimescu, Emil Lung, George Drăgan, Moisa Abrudan, Ninu Driceanu, Bogdan Nan şi Sebi Chereji (libero).

"Sunt mulţumit de rezultat şi de evoluaţia băieţilor mei şi îi felicit pentru asta, dar şi pentru faptul că am reuşit împreună a 25-a victorie din 28 meciuri disputate, fiind singura echipă din eşalonul secund care reuşim acest lucru într-un interval de timp atât de scurt. Sunt mândru de ceea ce am realizat în cele 15 luni de când evoluam la seniori şi vreau să dedic acest jubileu celor fără de care acest lucru nu era posibil, domnilor Cornel Popa şi Dan Matei, cu speranţa ca a 50-a victorie să o realizăm în liga I. Urmează trei meciuri de foc, în ordine cu locurile IV, I şi V, trebuie să ne pregătim bine pentru a încerca să le câştigăm pe toate şi a ocupa locul I, pentru că sărbatorile de iarnă sunt mai frumoase dacă le petreci în fotoliul de lider!", a declarat, după meci, antrenorul orădenilor, prof. Rodian Achimescu.

Următorul meci al voleibaliştilor orădeni este programat sâmbătă, cu CSM Câmpia Turzii, la sala LPS Bihorul.


Celelalte rezultate:

Provolei Arad -Torpi Tg.Mureş 3-0

U.Timişoara -UMF Cluj 3-0

CNE Dej -Vartex Rm.Vâlcea -amanat pentru 9 decembrie

Câmpia Turzii a stat.