O delegaţie a secţiei de volei de la clubul LPS Bihorul Oradea a participat în perioada 24-26 iunie în Austria, la Klagenfurt, la o tradiţională competiţie internaţională, rezervată sportivilor cu vârste cuprinse între 12-18 ani.

În total, voleibaliştii de la LPS au aliniat la acest turneu trei echipe, obţinând un loc I, la mini-volei băieţi, o poziţia a III-a, prin formaţia de juniori mari, şi un loc VII, la mini-volei fete.

Cel mai bun rezultat la această competiţie, ce a aduns la start echipe din ţări precum Germania, Austria, Olanda, Serbia, Israel sau România, l-a obţinut echipa profesorului Kovacs, cea de mini-volei băieţi, care a reuşit să-şi adjudece trofeul după ce a făcut parte dintr-o întrecere alături de 7 echipe din Germania, Austria, Serbia şi Israel.

În finală, tinerii voleibalişti orădeni au dispus de reprezentanta Serbiei.

Pentru jucătorii acestei echipe de la LPS Bihorul, rezultatul de la United Word Games 2011 este şi o revanşă în ce priveşte evoluţia de la Campionatul Naţional, unde au cucerit doar bronzul anul acesta.

La juniori mari, în schimb, jucătorii clubului orădean, pregătiţi de profesorul Rodian Achimescu, s-au clasat pe locul III, intrând în posesia medaliilor de bronz, devansaţi fiind de echipele din Serbia şi Olanda şi situându-se înaintea formaţiilor din Austria şi Germania.

În fine, cea de-a treia echipă a clubului LPS Bihorul prezentă la turneul austriac, cea de mini-volei fete, pregătită de Dana Pascu, datorită unor probleme tehnice cu deplasarea, nu a reuşit să ajungă la primul meci şi astfel a evoluat apoi pentru locurile VII-VIII, încheind această competiţie printre ultimele competitoare.

Voleibaliştii de la LPS Bihorul au fost prezenţi astfel a doua oară la acest turneu de la Klagenfurt.