După victoria clară de săptămâna trecută, repurtată pe teren propriu, în faţa celor de la CSM Câmpia Turzii, echipa orădeană de volei masculin LPS Bihorul a făcut deplasarea în acest sfârşit de săptămână la Râmnicu Vâlcea pentru jocul cu echipa locală CNMB Vartex.

Partida, programată sâmbătă, de la ora 12.30, va conta pentru etapa a IX-a a campionatului Diviziei A2, Seria Vest. Este vorba despre runda secundă din retur.

"Urmează o deplasare lungă, la Rm. Vâlcea,unde întâlnim încă o echipă ce a făcut schimbări de lot între tur şi retur. De asemenea, datorită stării financiare proaste, vom deplasa doar 8 jucători. Vlad Tebieş va rata deplasarea datorită unor probleme personale, în locul său fiind reprofilat liberoul Răzvan Fărcanea. Cu toate acestea, sperăm să ne întoarcem cu cele 3 puncte din Oltenia, pentru a pregăti în linişte meciul de acasă cu Provolei Arad", a declarat înaintea plecării de vineri antrenorul Rodian Achimescu.

În meciul tur, de la Oradea, jucătorii de la LPS Bihorul s-au impus clar cu scorul de 3-0, şi speră să obţină şi-n acest joc victoria, care să-i menţină în fruntea clasamentului, cu toate că echipa vâlceană s-a întărit considerabil faţă de jocul din 8 octombrie. Formaţia vâlceană l-a achiziţionat între timp pe jucătorul Lucian Stanciu, un voleibalist experimentat, care a evoluat la echipele CSM Bucureşti şi Rapid.

În etapa de sâmbătă, UMF Cluj şi Phoenix Ţimleul Silvaniei, principalele contracandidate ale orădenilor la locurile fruntaşe, se vor întâlni în meci direct pe terenul sălăjenilor.


Programul etapei a IX-a a seriei vestice din Divizia A2 la volei masculin (sâmbătă):

CNMB Rm. Vâlcea - Bihorul Oradea (în tur 0-3)
CNE Lapi Dej - Torpi Tg. Mureş (în tur 3-0)
Phoenix Şimleul Silvaniei - UMF Cluj (în tur 0-3)
Provolei Arad - CSM Câmpia Turzii (în tur 3-0)


Clasament:

1 Bihorul Oradea 21 p
2 UMF Cluj 20 p
3 Phoenix Şimleul Silvaniei 20 p
4 Provolei Arad 12 p
5 CSM Câmpia Turzii 9 p
6 CNE Dej 7 p
7 CNMB Rm. Vâlcea 7 p
8 Torpi Tg.Mureş 0 p