Ultima etapă stagională în divizia secundă de volei masculin a pus în faţa liderului la zi, LPS Bihorul Atletic Oradea, pe ocupanta locului V, formaţia Provolei Arad.

Orădenii, net superiori la toate capitolele, au avut de îndeplinit o simplă formalitate, câştigând de o manieră categorică, în 46 de minute de joc, cu scorul de 3-0 (25-11, 25-9, 25-18).

Forţat să improvizeze din cauza lipsei de la pregătire şi de la meci, din motive disciplinare, a jucătorului Nan, antrenorul orădean a găsit soluţia câştigătoare prin cooptarea în sextetul de bază a lui Petru Vornicu şi mutările lui Ninu Drinceanu pe post de "fals" şi a experimentatului Emil Lung pe extremă, lucru care nu a scăzut din randamentul echipei. Celor trei li s-a adăugat jocul bun şi precis al celorlalţi coechipieri, Moisa Abrudan, Andrei Achimescu, George Drăgan şi Sebi Chereji, toţi punând umărul la succesul fără echivoc al liderului la zi din A2, seria vest. Au mai jucat şi Claudiu Lazar şi Sergiu Filip.

Despre evoluţia scorului nu sunt prea multe de spus, situaţia pe seturi fiind concludentă. Doar în "parţialul" al III-lea, pe fondul schimbărilor de jucători efectuate în echipa orădeană, gazdele au avut curajul să ridice capul, în rest dominarea bihorenilor a fost cvasi-totală, mărturie stând scorul setului secund, 25-9.

"Am făcut o partidă bună, în care băieţii au respectat sarcinile de joc, nelăsând gazdelor nicio speranţă. Am realizat a noua victorie stagională, reuşind să prindem al doilea sezon de sărbători în fotoliul de lideri şi asta ne bucură enorm, dar în acelaşi timp ne şi responsabilizează să ne pregătim mai bine ca să încercăm să ne păstrăm locul în clasament şi la finalul sezonului regulat", a declarat la finalul meciului, antrenorul orădenilor, prof. Rodian Achimescu.

Antrenorul a ţinut, totodată, să-i felicite pe băieţii de care e mândru, dar şi să le mulţumească "celor doi oameni fără de care aceasta echipă nu ar fi existat", Cornel Popa şi Dan Matei.


Celelalte rezultate ale etapei:

Târgu Mureş - Caransebeş 2-3

Timişoara - Câmpia Turzii 3-0

Dejul a stat, iar meciul Vâlcea - Cluj s-a amânat pentru anul viitor, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

În clasament continuă să conducă LPS Bihorul Atletic Oradea, cu 27 de puncte, urmată de Univ. Timişoara, tot cu 27 de puncte, dar despărţite de setaveraj, şi de UMF Cluj, cu 17p.

Campionatul se va relua pe 26 ianuarie, când la Oradea va poposi CNE Dej.