Întrucât a încheiat seria vestică a campionatului Diviziei A2 la volei masculin pe primul loc, echipa orădeană LPS Bihorul a intrat în faza a doua a competiţiei, faza play-off, de pe cea mai bună poziţie, urmând a întâlni în primul tur cea mai slabă formaţie din această fază.

Astfel, adversarii jucătorilor orădeni din sferturile de finală ale campionatului vor fi voleibaliştii de la Torpi Tg. Mureş, situaţi pe locul VIII la sfârşitul sezonului regulat.

Se va juca după sistemul două victorii din trei meciuri, dar după cum susţine antrenorul orădean Rodian Achimescu, "nici nu se pune problema să nu câştigăm din primele două confruntări". Primul joc dintre LPS Bihorul Oradea şi Torpi Tg. Mureş va avea loc pe data de 18 februarie, pe teren propriu, urmând ca jocul doi să fie programat la Tg. Mureş, o săptămână mai târziu. Tehnicianul orădean spune că există, însă, şi posibilitatea ca ambele meciuri să se joace pe terenul uneia dintre ele.

Dacă va trece de primul tur, în aşa-zisa fază semifinală, voleibaliştii orădeni vor da piept, după toate probabilităţile, cu arădenii de la Provolei, situaţi pe locul IV la sfârşitul sezonului regulat.

Meciurile din turul doi sunt programate pe 24 martie, la Oradea, şi 31 martie, în deplasare. În caz că va mai fi nevoie de un joc decisiv, acesta va avea loc tot pe terenul orădenilor.

Dacă orădenii vor trece şi de această fază atunci vor ajunge la turneul de baraj de promovare în Divizia A1, alături de o altă echipă din seria vestică şi încă două din seria de est. Turneul de baraj pentru promovare va avea loc în perioada 18-20 mai, pe terenul uneia dintre cele patru echipe care se vor califica.

Având în vedere că vor avea de a face cu pauze prea mari între meciuri, tehnicianul orădean va încerca să perfecteze şi câteva jocuri amicale cu echipe de primă ligă din Ungaria, dar şi din România, precum Universitatea Timişoara sau U Cluj.