Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a organizat, vineri, o acţiune de igienizare a malului Crişului Repede, la care au participat circa 40 de tineri membri ai clubului Leo "Black Eagle". Timp de aproximativ patru ore, tinerii au curăţat un tronson de aproximativ trei kilometri între podul Decebal şi podul CFR Ioşia.

"În timp ce marea majoritate a tinerilor aleg să îşi petreacă timpul liber în faţa tabletei sau a televizorului, aceşti tineri ne surprind prin grija şi devotamentul pentru mediul înconjurător dar şi pentru comunitatea din care fac parte. A.B.A. Crişuri va susţine şi pe viitor acţiuni de voluntariat mai ales dacă acestea vin din partea tinerilor", a declarat Dorel Dume, directorul ABA Crişuri.

În cadrul acţiunii s-au colectat aproximativ 40 de saci care apoi au fost duşi la groapa de gunoi a municipiului Oradea. "Ziua Pământului este în fiecare zi. Ne-am gândit că pe lângă acţiunile caritabile desfăşurate de Clubul nostru, un program dedicat mediului ar prinde foarte bine pentru comunitate. Prin urmare, acţiunea de pe râul Crişul Repede face parte din programul ECOLOGIZAREA LEO şi vine în completarea acţiunilor de împădurire desfăşurate zilele trecute", spune Darius Fetea, de la Club Leo "Black Eagle" Oradea.

În fiecare săptămână, angajaţii A.B.A Crişuri desfăşoară acţiuni de igienizare în zona lucrărilor hidrotehnice. Din păcate, odată cu venirea timpului frumos, cantitatea de deşeuri de pe cursul de apă creşte simţitor. Potrivit unui comunicat al instituţiei, de la începutul anului şi până în prezent, în zona aferentă Prizei de Apă Oradea s-au strâns nu mai puţin de 356 de kg de deşeuri, dintre care 80% au fost PET-uri.